Η Αυστραλία θέλει να λογοκρίνει το Χ για την επίθεση στον Χριστιανό Επίσκοπο

256

Η Αυστραλία ζήτησε από το Χ (πρώην Twitter) να κατεβάσει το περιεχόμενο που σχετίζεται με την επίθεση στο Ασσύριο Χριστιανό Επίσκοπο Mar Mari Emmanuel, στις 15 Απριλίου από φανατικό Ισλαμιστή την ώρα της Θείας Λειτουργίας, η επίθεση έγινε σε ζωντανή μετάδοση καθώς η εκκλησία μεταδίδει σε live μετάδοση την λειτουργία της στο YouTube.

H Αυστραλιανή κυβέρνηση, ζήτησε από το Χ να παρακρατήσει παγκοσμίως μια σειρά αναρτήσεων που σχετίζονται με την πρόσφατη επίθεση στη χώρα. Η εταιρία αν δεν το κάνει θα έχει ημερήσιο πρόστιμο 785.000$ AUD (περίπου 500.000$ USD).

Η πλατφόρμα μέσω του λογαριασμού Global Government Affairs εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Αυστραλία είναι μια φρικτή επίθεση στην ελεύθερη κοινωνία. Τα συλλυπητήρια μας εκφράζουμε σε όσους έχουν πληγεί και στεκόμαστε στο πλευρό του αυστραλιανού λαού ζητώντας να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, ο Αυστραλός Επίτροπος eSafety ζήτησε από το X να αφαιρέσει ορισμένες θέσεις στην Αυστραλία που σχολίαζαν δημόσια την πρόσφατη επίθεση εναντίον ενός Χριστιανού Επισκόπου. Αυτές οι αναρτήσεις δεν παραβίαζαν τους κανόνες του Χ σχετικά με τη βίαιη ομιλία.

Ο X πιστεύει ότι η αίτηση του eSafety δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της αυστραλιανής νομοθεσίας και συμμορφωθήκαμε με την οδηγία εν αναμονή νομικής προσφυγής.

Το X έλαβε μια απαίτηση από τον Επίτροπο eSafety ότι θα παρακρατήσει αυτές τις αναφορές από το X παγκοσμίως διαφορετικά θα αντιμετωπίσει ημερήσιο πρόστιμο 785.000$ AUD (περίπου 500.000$ USD).

Αυτό ήταν ένα τραγικό γεγονός και δεν επιτρέπουμε στους ανθρώπους να το επαινούν ή να ζητούν περαιτέρω βία. Γίνεται μια δημόσια συζήτηση για το γεγονός, στο Χ και σε ολόκληρη την Αυστραλία, όπως συμβαίνει συχνά όταν συμβαίνουν γεγονότα μείζονος δημόσιας ανησυχίας.

Ενώ το X σέβεται το δικαίωμα μιας χώρας να επιβάλλει τους νόμους της εντός της δικαιοδοσίας της, ο Επίτροπος eSafety δεν έχει την εξουσία να υπαγορεύει ποιο περιεχόμενο μπορούν να δουν οι χρήστες του X παγκοσμίως. Θα αμφισβητήσουμε σθεναρά αυτήν την παράνομη και επικίνδυνη προσέγγιση στο δικαστήριο.

Οι παγκόσμιες εντολές κατάργησης αντιβαίνουν στις ίδιες τις αρχές ενός ελεύθερου και ανοιχτού Διαδικτύου και απειλούν την ελευθερία του λόγου παντού.»