Η σειρά Assassin’s Creed έπαθε woke, στο νέο της παιχνίδι που διαδραματίζεται στην Ιαπωνία, κανένας από τους ήρωες δεν είναι Ιάπωνας!

309

Το τελευταίο παιχνίδι στο δημοφιλές franchise Assassin’s Creed, με τίτλο «Assassin’s Creed Shadows», έχει πυροδοτήσει διαμάχες μεταξύ των θαυμαστών λόγω ενός από τους κύριους χαρακτήρες του. Ο χαρακτήρας βασίζεται σε μια πραγματική φιγούρα που ονομάζεται Yasuke, ένας σαμουράι που πιστεύεται ότι ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Η Ubisoft, η δημιουργός του Assassin’s Creed, κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ για το νέο παιχνίδι την Τετάρτη (15/5). Το παιχνίδι, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου, διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία και έχει δύο πρωταγωνιστές: τον Yasuke και την Naoe.

Ενώ η Naoe είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, ο πατέρας της είναι μια πραγματική ιστορική φιγούρα, ο σινόμπι Fujibayashi Nagato.

Ο Γιασούκε είναι μια ιστορική προσωπικότητα που πιστεύεται ότι ήταν αφρικανικής καταγωγής και ήταν σαμουράι τον 16ο αιώνα.

Θεωρείται ευρέως ως ο πρώτος ξένος που έλαβε το καθεστώς πολεμιστή στην Ιαπωνία και ενέπνευσε τη σειρά anime του Netflix Yasuke.

Ωστόσο, ορισμένοι φαν της σειράς παιχνιδιών μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ σχολίασαν αρνητικά οτι κάποιος από τους πρωταγωνιστές δεν είναι Ιάπωνας.

«Ακόμη και η προπαγάνδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας δεν ταπείνωσε ποτέ τόσο την παραδοσιακή ιαπωνική κουλτούρα», σχολίασε ένας χρήστης.

«Αν θέλετε το στιλ του Assassin στην Ιαπωνία, ΠΑΙΞΤΕ GHOST OF TSUSHIMA», σχολίασε ένας άλλος.

«Για όσους θέλουν να μάθουν, μέχρι τη στιγμή αυτού του σχολίου, αυτό το τρέιλερ στο YouTube έχει 275.000 likes για 657.000 dislikes. Θα ενημερώσω σε 1 εβδομάδα.» έγραψε ένας άλλος χρήστης.