Ηράκλειο Κρήτης: Στον εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης – Φόβοι και για άλλα ανήλικα θύματα

310

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον λυράρη που φέρεται να βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το Creta24, ο 66χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα είχε κατηγορηθεί ότι αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν, και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά για λόγους υγείας του 66χρονου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Το προφίλ του 66χρονου

Στο χωριό του 66χρονου λυράρη οι κάτοικοι βρίσκονται σε σοκ. Η οργή ξεχειλίζει. Μιλούν για έναν άνθρωπο, φαινομενικά στοργικό, μια πατρική φιγούρα και τονίζουν πως δεν τους περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρουν ο Κρητικός καλλιτέχνης υπηρετούσε με σεβασμό την παράδοση και πάντα ήταν εκεί σε όλες τις δραστηριότητες του χωριού.

Άλλοι τονίζουν πως με το μανδύα του ευεργέτη και κυρίως σε οικογένειες που διαβιούσαν υπό υπό καθεστώς φτώχειας, τους έπαιρνε υπό την προστασία του, στηρίζοντας τους και βοηθώντας τους ακόμη και οικονομικά, με την αγωνία πολλών γονιών να έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση λένε ότι πίσω από την ιστορία του αγοριού δεν αποκλείεται να κρύβονται και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στόχος να «ανοίξουν στόματα» – Φόβοι για τη δράση του 66χρονου

Πηγές αναφέρουν πως από χθες το μεσημέρι, στο περιβάλλον του χωριού που ζούσε ο λυράρης, υπάρχουν κάποιες ακόμα περιπτώσεις αγοριών που δείχνουν να έχουν μια πιο κλειστή συμπεριφορά και να είναι προβληματισμένα. Για αυτές τις περιπτώσεις η οικογένεια καλεί και άλλους γονείς να απευθυνθούν στις αρχές και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και άλλα παιδιά να μιλήσουν, σε περίπτωση που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο από τον 66χρονο.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου κατόπιν εισαγγελικής εντολής , ώστε να ενημερωθεί το κοινωνικό σύνολο για την δράση του λυράρη με στόχο να «ανοίξουν στόματα».

Στόχος η προστασία του θύματος

Στην ίδια κατεύθυνση οι αρχές έχουν χειριστεί πολύ διακριτικά την υπόθεση του παιδιού και όλο το βάρος πέφτει στην προστασία του καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται για μια βαθιά πληγωμένη ψυχή και μοναδικός στόχος είναι να μην του δημιουργηθούν άλλα τραύματα και να προστατευθούν πάση θυσία τα προσωπικά του δεδομένα.

Τόσο το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όσο και η Ασφάλεια Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή «έπεσαν πάνω» στην υπόθεση και εργάζονταν μέρα νύχτα για να καταφέρουν να συντάξουν τη δικογραφία και να προχωρήσει το συντομότερο η διαδικασία.

Στον εισαγγελέα ο λυράρης

Ο 66χρονος λυράρης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες μετά την αποκάλυψη ότι φέρεται να ασελγούσε και να εξέδιδε το ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο.

Παράλληλα οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν γιατρό σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με το παιδί μέσω του 66χρονου, όπως και δύο ακόμη άτομα για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση

Τέλος πηγές αναφέρουν πως κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα θα συνδράμει το έργο των τοπικών αρχών με στόχο να ψάξει τα ηλεκτρονικά ίχνη και να εντοπίσει και τους υπόλοιπους που είχαν επισκεφτεί την πλατφόρμα, στην οποία ο 66χρονος είχε φτιάξει προφίλ με φωτογραφίες του ανήλικου, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 29 άτομα.