Κ. Μπογδάνος: «Αν γινόταν τώρα εκλογές θα έβαζα στοίχημα για Οικουμενική Κυβέρνηση, χωρίς Μητσοτάκη πρωθυπουργό» (video)

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Α’ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Tonight του Action 24 και μίλησε επί παντός επιστητού. 

Για το θέμα των εκλογών και το χρόνο διεξαγωγής τους είπε: «Αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της 4ετίας, είναι γεγονός που συμφέρει την προσωπική και πολιτική του στόχευση. Αναφορικά με το αν μας συμφέρει αυτό όσο περισσότερο χρόνο έχουμε για μας αυτό θα είναι καλύτερο».

Για το είδος της Κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές: «Αν γίνονταν τώρα εκλογές θα έβαζα στοίχημα, πως θα προκύψει Οικουμενική Κυβέρνηση και χωρίς Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. »

Αναφορικά με το ενδεχόμενα ποσοστά των εκλογών ξεκαθάρισε πως πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί στο 28-32% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24-26%.

Στο σημείο αυτό μάλιστα έδωσε και τα συγχαρητήρια του σε όσους άδειασαν την απαράδεκτη δήλωση Βερναδάκη.

Για το αν θα συμμετέχει η Εθνική Δημιουργία σε μετεκλογικές συνεργασίες, τόνισε πως το πρωτεύον ζήτημα είναι η βάση της συμφωνίας.

Τα βασικά Υπουργεία προς διαπραγμάτευση ξεκαθάρισε ότι είναι το Προστασίας του Πολίτη, το Παιδείας και το Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε όλα τα παραπάνω ζητήματα ανέφερε πως οι προτεραιότητες είναι η ισότητα και νομοκρατία.

Επανέλαβε την πρόθεση να σταματήσουν τα ανεξέλεγκτα επιδόματα σε όλους τους παράνομους της χώρας.

Σε ερώτηση για το αν δέχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα συγκεκριμένα Υπουργεία, αυτό που ξεκαθάρισε είναι πως δεν πρόκειται να συμβεί γιατί η Εθνική Δημιουργία δεν είναι ΑΝΕΛ οπορτουνιστές της πολιτικής.

Για τα Ελληνοτουρκικά χαρακτήρισε σωστό το tweet του πρωθυπουργού αναφορικά τον απαράδεκτο χάρτη του Μπαχτσελί. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι όσο δυναμική γίνεται, και ερωτήθηκε για την άποψη του θυμίζοντας πως με όσα είχε πει σε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δυσαρεστήθηκε έντονα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μίλησε για το Casus Belli από την Τουρκία, το οποίο ακυρώνεται μέσα από όσα γίνονται στην Ουκρανία. Ξεκαθάρισε πως μια ευρύτερη πολεμική σύρραξη θα ήταν καταστροφική για τη Διεθνή Κοινότητα, ενώ δεν αποκλείεται ποτέ ένα θερμό επεισόδιο.

Για την απομόνωση της Τουρκίας, τόνισε πως δεν είναι αυτή που φαίνεται γιατί το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επισιτιστική Κρίση θα διεξαχθεί εκεί.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν όπως είναι η επέκταση στα 12 Ναυτικά Μίλια, η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η κατάρριψη των Μπαϊρακτάρ καθώς δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να πετάνε πάνω από το έδαφος της χώρας μας.

Πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία με πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζουν την άποψη πως θα πρέπει να μη γίνει κίνηση αναγνώρισης της ΑΟΖ αλλά να λυθεί το θέμα μέσω της Χάγης.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του άποψη στο θέμα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να βρω κάτι παράνομα με το γείτονα μου, όταν μου λέει ότι ο κήπος μου δε μου ανήκει».

Κλείνοντας για το που τοποθετείται ο ίδιος και Εθνική Δημιουργία, επειδή έχει χαρακτηριστεί ως ακροδεξιός απάντησε: «Όσοι με λένε ακροδεξιό δεν ξέρουν τι τους γίνεται, η Ελλάδα είναι γενικώς τοποθετημένη προς τα Αριστερά. Κανείς δεν κινείται σε στάνταρ ιδεολογική πολιτική ταυτότητα. Εγώ είμαι ένας κλασικός, αυθεντικός δεξιός».