ΚΚΕ: Είμαστε αντίθετοι να μετατραπεί η Ελλάδα σε φορολογικό παράδεισο

Καραθανασόπουλος

Το ΚΚΕ διαφωνεί με το σχέδιο προσέλκυσης κεφαλαίων στη χώρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την πάταξη του λαθρεμπορίου, όπου περιλαμβάνεται η διάταξη για τα κίνητρα προσέλκυσης φορολογικών κατοίκων, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μετατραπεί η Ελλάδα σε φορολογικό παράδεισο.

«Είμαστε αντίθετοι με το άρθρο 40 και είμαστε αντίθετοι γιατί ακριβώς αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα μετατροπής της Ελλάδας σε φορολογικό παράδεισο. Απαράδεκτο ως άρθρο, γιατί είναι απαράδεκτος, κατά τη γνώμη μας, ο επιθετικός προσδιορισμός που τα άλλα κόμματα δίνουν στο φορολογικό σύστημα. Τι πρέπει να είναι το φορολογικό σύστημα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνιστικό. Αλήθεια; Τι σημαίνει αυτό, ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα», ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Επί της ουσίας, δηλαδή, να θωρακίζει το φορολογικό σύστημα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό σημαίνει. Αρα, να μειώνονται όλο και περισσότερο τα όποια ελάχιστα φορολογικά βάρη έχουν οι επιχειρήσεις. Σοβαρά μιλάτε τώρα;», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, θέλοντας να προσελκύσει κεφάλαια στη χώρα, έφερε ρύθμιση με την οποία δίνεται έκπτωση 50% σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και σε Έλληνες που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ώστε να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.