Κοντοζαμάνης από Αγιο Νικόλαο: Παρακολουθούμε τις μεταλλάξεις για να είμαστε έτοιμοι

Την Κρήτη επισκέφθηκε χθες ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στον Άγιο Νικόλαο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, που χθες από το πρωί βρισκόταν στην Κρήτη.

Μετά τις συναντήσεις που είχε στο Ηράκλειο με της Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων, επισκέφθηκε τον δήμο του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αλλά και των μεταλλαγμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν.

«Για τις μεταλλάξεις υπάρχει ανησυχία, αλλά παρακολουθούμε από κοντά τα επιστημονικά δεδομένα για να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, την πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Θεοκλή Ζαούτη, δήλωσε ότι η επίσκεψη επικεντρώνεται στην ανάγκη καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί και στην εξέλιξη της προετοιμασίας του ΕΣΥ ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι μέγιστη προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός, προκειμένου να έχει εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ένα κρίσιμο ποσοστό για να ξεκινήσει η οικονομική δραστηριότητα. Όπως τόνισε, στα νοσοκομεία του Λασιθίου έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού προσωπικού. Επανέλαβε τη δέσμευση πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού και την κάλυψη θέσεων που έχει ανάγκη το ΕΣΥ, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση συμπολιτών στις μονάδες υγείας.

«Σημασία έχει να προετοιμαστούμε. Μπορεί η εικόνα να είναι γενικά καλή, αλλά δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και με τις μεταλλάξεις. Ενισχύουμε όλες τις μονάδες στο νησί, ενώ στο Λασίθι υπάρχει εισήγηση και για ίδρυση περιφερειακού ιατρείου στο Παλαίκαστρο, που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους. Επιπλέον δίνουμε σημασία στην έναρξη κατασκευής κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο στη Νεάπολη» κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.