Οι 4 γυναίκες υφυπουργοί της κυβέρνησης σε μια συζήτηση για τη Γυναικεία Ηγεσία στη Δημόσια Σφαίρα

Women Act

Για πρώτη φορά οι 4 γυναίκες υφυπουργοί της κυβέρνησης -Φωτεινή Αραμπατζή, Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζωή Ράπτη- συνομιλούν με τη Μαίη Ζάννη της Women Act για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιλέγοντας τη συμμετοχή στα κοινά και μια διαδρομή στη Δημόσια Σφαίρα.

Women Act, στοχεύοντας σταθερά στην ενθάρρυνση των γυναικών που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και να εμπλακούν ενεργά στο δημόσιο χώρο, συμμετείχε στην εβδομάδα #IamRemarkable που διοργανώνει παγκοσμίως η Google.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ με θέμα «Γυναίκες και Ηγεσία στη Δημόσια Σφαίρα» το οποίο και μεταδόθηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης. Προσκεκλημένες της Women Act οι 4 γυναίκες υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης κυρίες Φωτεινή Αραμπατζή (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Σοφία Ζαχαράκη (υφυπουργός Παιδείας), Δόμνα Μιχαηλίδου (υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και Ζωή Ράπτη (υφυπουργός Υγείας).

Στη συζήτηση που συντόνισε η Πρόεδρος της Women Act κ. Μαίη Ζαννή, οι ομιλήτριες μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην πολιτική τους πορεία έως σήμερα, υπογραμμίζοντας με τον πιο άμεσο τρόπο τον βαθμό δυσκολίας που έχει μια τέτοια επιλογή για τις γυναίκες.

Χάρις στα διαφορετικά σημεία εκκίνησής τους, οι τέσσερις υφυπουργοί έδωσαν σημαντική «εκ των έσω» πληροφόρηση σε όσες γυναίκες επιθυμούν να συμμετέχουν στην ενεργό πολιτική, τονίζοντας, όμως, ότι αξίζει τον κόπο.

Η Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε για την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει μια νέα υποψήφια πολιτικός στην περιφέρεια, η Σοφία Ζαχαράκη επέμεινε στο ότι η δουλειά ενός ατόμου θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τις ικανότητές του και μόνο, η Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε το πόσο σημαντικές είναι οι κοινωνικές δομές που προσφέρουν υποστήριξη στους εργαζόμενους γονείς και τέλος η Ζωή Ράπτη μίλησε για την άδικη αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται μια γυναίκα όταν ετοιμάζεται να αρθρώσει τον δικό της λόγο ανάμεσα σε άνδρες πολιτικούς.

Για πρώτη φορά το σύνολο των γυναικών που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις σε αυτό το επίπεδο, κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να μοιραστούν ανοιχτά τις πραγματικές διαστάσεις της προσπάθειας που καταβάλουν οι υποψήφιες και οι ενεργές πολιτικοί, επιδιώκοντας να δείξουν τον δρόμο στις επόμενες.

Η χθεσινή εκδήλωση της Women Actτης μοναδικής οργάνωσης στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την ενδυνάμωση των γυναικών σε αυτό που αποκαλείται «Leadership in the Public Sphere» εντάσσεται στη στρατηγική τής ισότιμης ανάδειξης των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και τα κέντρα λήψης αποφάσεων που υλοποιεί ο φορέας.

Για να δείτε τη συζήτηση πατήστε εδώ.