Πάνω από 700 κάμερες στην Αττική για το κυκλοφοριακό και την εγκληματικότητα

469

Τοποθέτηση καμερών που ως στόχο θα έχουν την διαχείρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την αντιμέτωπη της εγκληματικότητας, αλλά και αυστηροποίηση του πλαισίου απόκτησης άδειας όπλου είναι στα πλανα του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή σημείων με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και περιοχών που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στα σημεία αυτά και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι περισσότερες από 700, θα είναι τα «ματια» της ελληνικής αστυνομίας όπως τις χαρακτήρισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου καθώς θα καταγράφουν όλο το 24αωρα.

Το σχέδιο ωστόσο αυτό πιθανόν να πάρει καιρό για να υλοποιηθεί καθώς υπάρχουν νομικά θέματα που πρέπει να λυθούν προηγούμενων αλλά και αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ.

Όσον αφορά την αυστηροποίηση απόκτησης άδειας όπλου,  κάνουν σαφές από το υπουργείο πως το νέο πλαίσιο που εξετάζουν είναι πολύ αυστηρό και πως θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται στοιχεία για τα όπλα που θα δίνονται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερα από 1 εκατομμύριο κυνηγετικά όπλα νόμιμα και μη κυκλοφορούν στην Ελλάδα