Πάτωσαν οι ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1076

Πλήρης αποτυχία στην εκπροσώπηση ανοικτά ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στα δημοτικά συμβούλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε στις εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου. Αναζητήσαμε τους υποψηφίους σε φιλο-ΛΟΑΤΚΙ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε τις επιδόσεις τους.

Ο πιο αναγνωρίσιμος ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιος φαίνεται να είναι ο Νίκος Γιατρομανωλάκης. Ο πρώην Ποτάμι, νυν ΝΔ και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε 1.686 σταυρούς προτίμησης και βρέθηκε στην 20η θέση. Αν ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη κέρδιζε τις εκλογές, ο Γιατρομανωλάκης θα εκλεγόταν. Άλλοι ΛΟΑΤΚΙ υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Μπακογιάννη βρέθηκαν στην 49η (Καμχή) και 101η θέση (Προβιάς) μεταξύ 108 υποψηφίων.

Η παράταξη του Χάρη Δούκα που κέρδισε τις εκλογές, εκλέγει 28 δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο, σε αυτούς δεν βρίσκεται κάποιο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο. Η μοναδική ΛΟΑΤΚΙ υποψήφια του συνδυασμού κατέλαβε την 43η θέση (Δοχτσή).

Ο συνδυασμός του Κώστα Ζαχαριάδη, που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο πρόεδρό του, περιείχε τέσσερις υποψηφίους, οι οποίοι βρέθηκαν κατά σειρά στη 10η (Δημοπούλου), 12η (Γιαννοπούλου), 59η (Ρόμπος) και 102η θέση (Λιερός), χωρίς φυσικά να εκλεγεί κανείς.

Η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αναρχικών συλλογικοτήτων, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, συμπεριέλαβε δύο ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίους, οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία κατετάγησαν στην 39η (Βενέτη) και 69η θέση (Λαμπρόπουλος).

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα πράγματα πήγαν πολύ χειρότερα. Οι δύο υποψηφιότητες ΛΟΑΤΚΙ ατόμων που εντοπίσαμε μόνο στον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα βρέθηκαν στην 78η (Ιωσήφ) και 87η θέση (Ιωαννίδης). Αποτυχία κι εκεί.

Φαίνεται ότι το κριτήριο του σεξουαλικού προσανατολισμού και της συμπεριληπτικότητας, και η υπερπροβολή τους από τα ΜΜΕ, δεν απασχολεί ούτε ευαισθητοποιεί τους Έλληνες ψηφοφόρους.