Πάτρα: Εντολή από την Ιερά Σύνοδο να μην μιλούν οι ιερείς για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει δώσει εντολή στους ιερείς να μην απαντούν και να μην δίνουν συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους για θέματα επικαιρότητας, κάτι που ισχύει και για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα και τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα, είχε κηδευτεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στη νέα εθνική οδό Πατρών-Αθηνών στις 2 Φεβρουαρίου 2022 ενώ ακολούθησε η ταφή της στο κοιμητήριο Συχαινών. Στον ίδιο ναό είχε τελεστεί και το μνημόσυνο για τη Τζωρτζίνα και τις αδελφούλες της, Ίριδα και Μαλένα, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 στο τέλος της Θείας λειτουργίας.

Το thebest.gr θέλησε να επικοινωνήσει μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον προϊστάμενο του ναού του Αγ. Ελευθερίου π. Νικόλαο Μήλα για ένα σχόλιο και για το απλό ερώτημα αν κάποιος από την οικογένεια είναι ενορίτης του Αγίου Ελευθερίου.

Από τον νεωκόρο του ναού λάβαμε την απάντηση πως υπάρχει εντολή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην απαντούν και να μην δίνουν συνεντεύξεις στα Μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους οι ιερείς για θέματα επικαιρότητας όπως ο covid 19 & στην προκείμενη περίπτωση για το θέμα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με το μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιών της συγκεκριμένης οικογένειας στην Πάτρα.

Για το θέμα το thebest.gr επικοινώνησε και με τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη ρητή εντολή από την Ιερά Σύνοδο που απαγορεύει σε ιερείς να σχολιάζουν το οτιδήποτε για την συγκεκριμένη υπόθεση και γενικότερα. Η εντολή αυτή έχει αποσταλεί σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.