Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο – Σε καταφύγιο ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Σειρήνες ήχησαν κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κίεβο, την ώρα που βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αυτήν την ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Κουλέμπα.

Προτού περάσει στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο κ.Δένδιας περπάτησε στην πόλη του Κιέβου.

«Καλωσήρθες στο Κίεβο, επιτέλους συναντιόμαστε εδώ» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ στον Έλληνα ομόλογό του με τον τελευταίο να του απαντά: «Σε είδα χθες στην οθόνη, σήμερα από κοντά».

Στη συνέχεια, ο Κουλέμπα αναφέρθηκε στις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας λέγοντας τα εξής: «Ξύπνησα και κυριολεκτικά άκουσα κάτι σαν να δονείται. Τη Δευτέρα υπήρξαν αυτές οι επιθέσεις από αέρος από τις 08:00 έως τις 09:00».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μιλώντας για την πορεία του πολέμου δήλωσε από τη μεριά του: «υπάρχει η αίσθηση ότι πηγαίνετε καλά».

Οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία όπως και ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού.

Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.