Πολιτικός σεισμός στο Μαξίμου από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Στριμωγμένος ο Μητσοτάκης ενώπιον των ευθυνών του – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση

Ισχυρούς τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με τις… αναγκαστικές και «αντ’ αυτού» παραιτήσεις να μην λειτουργούν τελικά ως βαλβίδες εκτόνωσης της τοξικότητας στο Μαξίμου, καθώς οι αποκαλύψεις ρίχνουν βαριά σκιά στην αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών έχει ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού τη Δευτέρα για το εάν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη ή θα αποδώσει την ευθύνη σε τρίτους, επιχειρώντας ο ίδιος να βγει από κάδρο των ευθυνών.

Οι ισχυρισμοί ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε και ότι ενημερώθηκε πρόσφατα για τις παρακολουθήσεις φαίνεται ότι καταρρέουν ενώπιον  της λογικής καθώς η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, με την υπηρεσία να αναφέρεται στον ίδιο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ θεωρούν υπόλογο τον πρωθυπουργό για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ήδη την παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, και παράλληλα η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «άθλια προπαγάνδα» από την κυβέρνηση σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών. Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε και την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.