Συνάντηση Μητσοτάκη με πρωθυπουργό Λιθουανίας: Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της ΕΕ

425

Τι αναφέρθηκε στις κοινές τους δηλώσεις.

 

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία και αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναχαίτιση κάθε προσπάθειας παράνομης εισόδου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας.

Στις κοινές τους δηλώσεις με την Λιθουανή ομόλογό του, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ινγκρίντα Σιμονίτε αναφέρθηκαν στο ζήτημα του Μεταναστευτικού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού των ενεργειών των κρατών – μελών της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την οριστικοποίηση του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και τόνισε ότι «θα πρέπει να επιτύχουμε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία δεν θα επιβαρύνει υπερβολικά τις χώρες, που έχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και θα διασφαλίσει μία δίκαιη κατανομή των βαρών ανάμεσα στους εταίρους στην ΕΕ».