Θεοδωρικάκος σε Τσαβούσογλου για γυμνούς μετανάστες: Μεγάλο θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για τη δική τους μεσαιωνική συμπεριφορά

Με ανάρτηση στα social media απαντά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην προκλητική δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στις ελληνικές όχθες του Έβρου και διασώθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Frontex.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατηγορεί τον Τούρκο  υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για βάρβαρη και μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς στην υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί και διασώθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Frontex.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάνει μάλιστα λόγο για μεγάλος θράσος της Τουρκίας να κατηγορεί την Ελλάδα για τη δική της απάνθρωπη στάση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καταφέρθηκε με νέους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς την άσχετη (!), με επαίσχυντη συμπεριφορά, κατηγορώντας την πως εκείνη ξεγυμνώνει μετανάστες!