Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από υγειονομικούς

221

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και μια ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση άλλα κεντρικά νοσοκομεία της πόλης. Κρατώντας μαύρα μπαλόνια, πανό και φωνάζοντας συνθήματα – με τη συνοδεία ενός τυμπάνου, το “καραβάνι” των υγειονομικών αναμένεται να καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Η κινητοποίηση, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έχει στόχο να θυμίσει στον πρωθυπουργό τις δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό και για την δημόσια υγεία. “Αν τα νοσοκομεία μείνουν όπως είναι σήμερα, τον χειμώνα και το φθινόπωρο δεν θα αντέξουν. Το καλοκαίρι είχαμε ρεκόρ θανάτων και νοσηλιών για καλοκαιρινούς μήνες. Κάνεις δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και αυτό θα το πληρώσουμε τον χειμώνα”, τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι τα νοσοκομεία δουλεύουν πλέον με 10.000 λιγότερο προσωπικό, την ώρα που συνολικά 7.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των υγειονομικών βρίσκονται τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, κ.α.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαμαρτυρία των υγειονομικών ανοίγει την αυλαία των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.