Τώρα ησυχάσαμε! Δεν πρόκειται η Γαύδος να γίνει νέα Λαμπεντούζα, λέει ο Καιρίδης

338

Την διαβεβαίωση ότι «Η Γαύδος δεν θα γίνει Λαμπεντούζα» έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ρίχνοντας τον πήχη “επιτυχίας” του υπουργείου του στα τάρταρα.
Και πάλι όμως διόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα το επιτύχει και αυτό αφού η πολιτική του υπουργείου του και της ελληνικής κυβέρνησης εν γένει λειτουργεί ως μαγνήτης για νέες ροές μεταναστών.

Η “διαβεβαίωση” Καιρίδη ήλθε ως απάντηση στα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής της Deutsche Welle στην Αθήνα, για την περιοχή της νήσου, ότι κινδυνεύει από αυξημένες ροές μεταναστών.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που ο Δημήτρης Καιρίδης δίνει αυτή την διαβεβαίωση; Όχι γιατί δεν θα έχουμε ροές μεταναστών, αλλά επειδή όπως λέει έχουμε τα “εργαλεία” για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα: «Σήμερα υπάρχουν εργαλεία που δεν υπήρχαν τότε και υποδομές και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος». Ποιά είναι αυτά τα εργαλεία; Μα φυσικά οι ταχύτατες μεταφορές μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και οι γρήγορες διαδικασίες απόδοσης ασύλου. Δηλαδή η λύση του Δημήτρη Καιρίδη είναι απλά η “νομιμοποίηση” των μεταναστών που φτάνουν ώστε να μην … μαζεύονται σε κάμπς.