Τουρκία: Μπαράζ παραιτήσεων βουλευτών από το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ – Σκάνδαλο με βιασμό και ξυλοδαρμό γυναικών

199

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών από το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ στην Τουρκία, μετά τα σκάνδαλα που ξέσπασαν και “πρωταγωνιστούν” στην επικαιρότητα της Τουρκίας.

Μεταξύ των σκανδάλων που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Καλό Κόμμα της Τουρκίας, το τελευταίο δεκαήμερο, είναι και αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του βουλευτή Αντνάν Μπεκέρ. Όπως αποκάλυψε το Oda TV, ο γιος του και ο ανιψιός του κατηγορήθηκαν για τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό δύο νεαρών γυναικών στην Άγκυρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Σύμφωνα με το Oda TV, τα θύματα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και έκαναν μήνυση, αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε ποτέ και ο αστυνομικός που τους πήρε κατάθεση, ξαφνικά… πήρε μετάθεση.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που ξέσπασε στο Καλό Κόμμα αποκαλύφθηκε από την ίδια την πρόεδρο του κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία σε ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε χαρακτηριστικά: “Θα ήμουν ανόητη αν δεν διέγραφα αυτούς που κακοποιούσαν φτωχά κορίτσια και νεαρά αγόρια”.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι στελέχη του Καλό Κόμματος κατηγορούνται ότι οδηγούσαν νεαρούς άνδρες και γυναίκες σε ξενοδοχεία και τους χρησιμοποιούσαν ως “δολώματα” για να παγιδεύσουν σημαντικά πρόσωπα…