Τρεις νέες διακρίσεις κατέκτησε η Lidl Eλλάς στα HR Awards 2018

184

Τρεις νέες διακρίσεις κατέκτησε η Lidl Eλλάς στα HR Awards 2018, τον θεσμό που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες και τις πρακτικές των Διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού και Πωλήσεων:

 

  • GOLD Team Building Program για την ενέργεια Lidl trivial Game
  • GOLD Best CSR Initiative για την ενέργεια εκπλήρωσης παιδικών ευχών
  • BRONZE Most Innovative use of Technology για το έργο LEON Εκπαίδευση με Σύστημα

Στη Lidl Hellas προχωρήσαμε σε επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας υποδοχής των νεοπροσληφθέντων συνεργατών. Καταφέραμε μία απλή ενημερωτική διαδικασία να την μετατρέψουμε σε συνολική εμπειρία γνώσης για τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας την ομαδικότητα και προετοιμάζοντας τους νέους συναδέλφους με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άμεσα αποτελεσματικοί. Βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η χρήση του gamification, και πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι trivial. Έτσι, με έναν πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο, αναβαθμίστηκε ολιστικά η υποδοχή των συναδέλφων τους.

Θέλοντας να ενισχύσουμε το έργο του οργανισμού Make-A-Wish, συμπεριλάβαμε για πρώτη φορά στο στολισμό των καταστημάτων μας, το αστέρι του Οργανισμού σε κάθε Χριστουγεννιάτικό μας δέντρο. Με την κίνηση αυτή υιοθετήσαμε την κάλυψη εξόδων κάποιων ευχών σε όλη την Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλλουμε στην πεποίθηση ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. Παράλληλα δώσαμε την ευκαιρία σε εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην εκπλήρωση μιας ευχής, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η ποιοτική, συστηματική και updated εκπαίδευση των ανθρώπων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος e-learning για τους εργαζόμενους στα καταστήματά μας, ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερες ανάγκες της λειτουργίας της επιχείρησης. Ως συνέπεια, τόσο η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης, όσο και η ικανοποίηση των εκπαιδευομένων αυξήθηκαν σημαντικά.