Ξανανοίγει ο φάκελος Βαλυράκη: Ψάχνουν ποιοι ήταν κοντά στον τόπο της τραγωδίας

323

Σε νέα φάση περνά υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας και μάλιστα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Και αυτό γιατί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας που διενήργησε η κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, αναφέρει πως: «Αν  δεχθούμε ότι οι δυο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση», συνεπώς η οικογένεια μιλά για εγκληματική ενέργεια και όχι και ατύχημα.

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Βαλυράκη κ. Ιωάννης Παγορόπουλος περιγράφει στο protothema.gr τις επόμενες κινήσεις «Με την ολοκλήρωση και κατάθεση του πορίσματος της ιατροδικαστού κυρίας Σπηλιοπούλου, ανοίγει πλέον ο δρόμος προκειμένου να μεταφερθεί η υπόθεση στην τακτική ανάκρισή εφόσον διαπιστώσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας ότι υπάρχει συγκεκριμένο ζήτημα ενόψει του γεγονότος ότι με βάση το πόρισμα παρουσιάζονται στο πρόσωπο του μακαρίτη Σήφη Βαλυράκη κακώσεις οι οποίες έχουν γίνει με όργανα τα οποία με απόλυτη βεβαιότητα δεν είναι η προπέλα του σκάφους του, ούτε και η προπέλα κάποιου άλλου σκάφους. Μιλάω πάντα για το δεξιό μέρος της κεφαλής από όπου και βρέθηκαν τα συγκεκριμένα ευρήματα.

Στον βαθμό κατά τον οποίο γίνει η άσκηση της ποινικής δίωξης θα αναλάβει τακτικός ανακριτής, θα γίνει η συνολική διαδικασία από την αρχή καθόσον στο επίπεδο της προκαταρκτικής εξέτασης ή ακόμα και της αυτεπάγγελτής προανάκρισης όλα τα στοιχεία μεταφέρονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη, επομένως πρέπει όλες οι, προανακριτικές πράξεις να γίνουν από την αρχή και στη συνέχεια θα ληφθούν κάποιες ακόμη καταθέσεις από μάρτυρες και ο εισαγγελέας ο αρμόδιος πλέον θα πάρει τη δικογραφία εν συνόλω και θα ασκήσει ή δεν θα ασκήσει την ποινική δίωξη εναντίον αγνώστων. Τώρα, με βάση αυτό, επειδή ήδη υπάρχουν στη Χαλκίδα και βουλεύματα που επιτρέπουν και το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών θα γίνει συμπληρωματικά και η άρση του επικοινωνιών εκείνο το κρίσιμο χρονικό διάστημα και από εκεί και πέρα θα προκύψει ποιος ήταν με βάση το στίγμα κοντά στον τόπο της τραγωδίας».

Αξίζει να σημειωθεί, οτι την οικογένεια πλαισιώνουν ενα team ειδικών, καθώς το κομμάτι των ηλεκτρονικών ιχνών και πειστηρίων τρέχει «μάγος των ηλεκτρονικών» και πρόεδρος του CSII, στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ το νομικό σκέλος εκτός από τον κ. Ιωάννη Παγορόπουλο και ο κ. Μανώλης Φωτάκης.