Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW καλεί τη ανώτατη διοίκηση της να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

568
VW ID.3 Hebert Diess

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW καλεί τη ανώτατη διοίκηση της να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group, Herbert Diess, θα απευθυνθεί στους ανώτατους διοικητές σε μια εσωτερική τηλεδιάσκεψη για να χαρτογραφήσει τα σχέδιά του για την αναδιάρθωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη το απόγευμα και έχει στόχο να συγκεντρώσει τους υπαλλήλους της VW για να κερδίσει την υποστήριξη για τη στρατηγική του, ανέφεραν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην ταυτοποιηθούν επειδή τα σχέδια είναι ιδιωτικά.

Εκπρόσωπος της VW αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το εποπτικό συμβούλιο της VW Group συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα για να συζητήσει τις εντάσεις που είχαν προηγηθεί μεταξύ του Diess και των ηγετών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε το Reuters.  Η συνεδρίαση έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Ο Diess ζήτησε παράταση του συμβολαίου του και περισσότερη υποστήριξη στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες από την ανώτατη διοίκηση της VW, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος από ισχυρούς εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι κατέχουν το ήμισυ των εδρών στο εποπτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της VW Hans Dieter Poetsch πραγματοποίησε συνομιλίες με τους βασικούς εμπλεκόμενους το σαββατοκύριακο για να βρει συμβιβαστική λύση, ανέφερε το Reuters.

Οι εκπρόσωποι εργασίας της VW επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στον Diess κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά δήλωσαν ότι η πρόωρη παράταση της σύμβασής του που ισχύει έως το 2023 δεν είναι έτοιμη για συζήτηση.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου εργασιών της Audi, Peter Mosch, ανώτερος υπάλληλος του εποπτικού συμβουλίου της VW, δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine σε συνέντευξή του ότι πιστεύει ότι ο Diess δείχνει έτοιμος για συμβιβασμό.

Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο τον Ιούνιο σχεδόν κόστισε ένα μέρος της δουλειάς του Diess αφού κατηγόρησε ορισμένα μέλη του εποπτικού συμβουλίου για λάθη παραδίδοντας πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.  Ως αποτέλεσμα, του αφαιρέθηκε ο άμεσος έλεγχος της κύριας μάρκας της VW.

Το εποπτικό συμβούλιο της VW ενέκρινε τον περασμένο μήνα πενταετές επενδυτικό σχέδιο που διαθέτει ένα μεγαλύτερο μέρος των συνολικών δαπανών αξίας 150 δισεκατομμυρίων ευρώ (182 δισεκατομμύρια δολάρια) για μελλοντική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών και αυτοκινούμενων αυτοκινήτων.

Οι συνεδριάσεις του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου είναι σημαντικές για τις προσπάθειες της VW να μειώσει την ένταση λόγω της πίεσης του Diess για ταχύτερη και πιο στοχευμένη μεταρρύθμιση της VW.