Eν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed έκλεισε χωρίς σαφή τάση Χωρίς σαφή τάση

198

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν τη γραμμή της νομισματικής πολιτικής που θα υποδείξει ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη.

Ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,08%, φτάνοντας στις 26.783 μονάδες, ο δείκτης S&P 500, κατέγραψε κέρδη 0,12% και έκλεισε στις 2.979, ενώ και ο δείκτης Nasdaq, έκλεισε με άνοδο 0,54% στις 8,141.

Την Τετάρτη, ο Πάουελ ξεκινάει τη διήμερη κατάθεσή ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία δίνεται σε εξαμηνιαία βάση. Οι δηλώσεις ακολουθούν μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή και έγειραν ερωτηματικά για την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το εάν η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αργότερα αυτό το μήνα, όπως αναμένεται ευρέως, ή αν η τράπεζα θεωρεί πως η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να διατηρηθεί η τρέχουσα οικονομική πολιτική.

Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της PepsiCo Inc., υποχώρησαν κατά 0,62% αφότου η εταιρεία παραγωγής του Quaker oatmeal και του χυμού πορτοκαλιού Tropicana, δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,2% από πέρυσι στα 16,45 δισ. δολάρια.

Πιέσεις στον Dow Jones άσκησε η μετοχή της Piper Jaffray Co. η οποία υποχώρησε 0,04% μετά μετά από μια έκθεση στην Wall Street Journal ότι η εταιρεία πλησιάζει μια συμφωνία για να αγοράσει Sandler O’Neill + Partners LP για 485 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Η ETSY, έχασε 0,15%, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή της, την Τρίτη, να προσφέρει δωρεάν αποστολή σε πελάτες με παραγγελίες τουλάχιστον 35 δολαρίων.