ΔΝΤ: Αν περικοπούν οι συντάξεις θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνσεις

203

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, διατύπωσε την άποψη ότι η εφαρμογή των προνομοθετημένων για το 2019 μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή των συντάξεων, θα ελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για φορο-ελαφρύνσεις.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο Τζέρι Ράις, είπε ότι τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και να προχωρήσει σε πολιτικές που ωφελούν μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Όπως είπε, ο δημοσιονομικός χώρος που θα ελευθερωθεί από την προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ των μη συνταξιούχων και για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους. 

Ωστόσο ο Τζέρι Ράις, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον σε ισχύ κάποιο οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα, επομένως η βασική συζήτηση γίνεται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων. “Εμείς βοηθάμε στην εποπτεία”, συμπλήρωσε.