Ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού διεξάγει ασκήσεις για την αντιμετώπιση θαλάσσιων και εναέριων μη επανδρωμένων σκαφών

159

Περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία και σκάφη του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού απέπλευσαν για εκπαιδευτική άσκηση με στόχο την αντιμετώπιση θαλάσσιων και εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού.

Τα πολεμικά πλοία και τα σκάφη αναχώρησαν από το Βλαδιβοστόκ για να συμμετάσχουν σε μια προγραμματισμένη διατμηματική άσκηση που επικεντρώθηκε στην προστασία και υπεράσπιση σημείων βάσης και θαλάσσιων επικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα πληρώματα θα διεξάγουν εκπαίδευση για την καταπολέμηση μη επανδρωμένων σκαφών και drones που αντιπροσωπεύουν έναν εχθρό. Τα πληρώματα του πλοίου πρόκειται να εκτελέσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στοχεύοντας αντικείμενα που προσομοιώνουν μικρού μεγέθους επιφανειακές και εναέριες απειλές.

Καθώς τα σκάφη έφευγαν από τις βάσεις τους, το προσωπικό είχε ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μάχης έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών για να καμουφλάρουν την αναχώρησή τους από την περιοχή της προβλήτας χρησιμοποιώντας προπετάσματα καπνού.