Επίτροπο «Επιστροφών» λαθρομεταναστών, ζητά για την ΕΕ το αυστριακό FPÖ όσο εδώ έχουμε τον… Καιρίδη!

254

Το ταυτοτικό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) ζήτησε την Τρίτη από την κυβέρνηση να ορίσει έναν επίτροπο της ΕΕ για τις “επιστροφές” λαθρομεταναστών, μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές στο κράτος των Άλπεων.

Το FPÖ υποστηρίζει την αντίληψη της παλιννόστησης, η οποία απαιτεί την απέλαση ανθρώπων μη ευρωπαϊκής εθνικής προέλευσης που, όπως λένε, δεν έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν.

Ενώ εναπόκειται στη συντηρητική κυβέρνηση να διορίσει οποιονδήποτε επίτροπο, το FPÖ δήλωσε ότι η πρώτη του νίκη σε εθνικό επίπεδο στην κάλπη του δίνει το δικαίωμα να ορίσει κάποιον για το ρόλο και να υπαγορεύσει το χαρτοφυλάκιό του.

Στις ευρω-εκλογές, το FPÖ έλαβε το 25,4% των ψήφων, μία μόλις μονάδα μπροστά από το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) με 24,5%.

“Αυτό που παρατήρησα τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι υπάρχει πάνω απ’ όλα ανάγκη για μια λογική μεταναστευτική πολιτική, ότι υπάρχει ανάγκη για επαναμετανάστευση”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του FPÖ Κρίστιαν Χαφενέκερ σε συνέντευξη Τύπου.

“Χρειαζόμαστε έναν επίτροπο για την επαναμετανάστευση”, πρόσθεσε, προτείνοντας ένα στέλεχος του FPÖ για την κάλυψη του ρόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το FPÖ υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

Το 2023, ο ηγέτης του κόμματος Χέρμπερτ Κικλ δήλωσε ότι όσοι “αρνούνται να ενσωματωθούν” θα πρέπει να χάσουν την υπηκοότητά τους και να απελαθούν.
Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται είναι “παραληρηματικές” και ρατσιστικές και υποκινούν άμεσα τη βία.

Το FPÖ αναμένεται να πάρει την πρώτη θέση στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά πιθανόν να χρειαστεί να βρει πρόθυμους εταίρους συνασπισμού για να κυβερνήσει.

Το κόμμα -που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 – έχει συμμετάσχει αρκετές φορές σε κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά δεν έχει κυβερνήσει ποτέ αυτοδύναμο τη χώρα των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: NewsFire.GR