Η Κίνα φιλοξενεί πάνω από 4.500 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης

195

Η Κίνα φιλοξενεί πλέον περισσότερες από 4.500 εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης (AI), γεγονός που αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της χώρας να αγκαλιάσει την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε εκδήλωση του κλάδου την Πέμπτη.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από τον Σαν Τζονγκντέ, υφυπουργό βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών, στην Έκθεση Παγκόσμιας Νοημοσύνης (World Intelligence Expo) για το 2024 στον Δήμο Τιεντζίν. Ο Σαν δήλωσε ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει 421 εργοστάσια επίδειξης εθνικού επιπέδου που διαθέτουν ευφυή κατασκευή και πάνω από 10.000 ψηφιακά εργαστήρια και έξυπνα εργοστάσια επαρχιακού επιπέδου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η βασική βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας έφτασε σε μια κλίμακα άνω των 578 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 81 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2023, αυξημένη κατά 13,9% σε ετήσια βάση.

Η Έκθεση Παγκόσμιας Νοημοσύνης για το 2024, που διαρκεί έως τις 23 Ιουνίου, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τιεντζίν και τον Δήμο Τσονγκτσίνγκ, συγχωνεύοντας το πρώην Συνέδριο Παγκόσμιας Νοημοσύνης (World Intelligence Congress) του Δήμου Τιεντζίν και την Έκθεση Έξυπνης Κίνας (Smart China Expo) του Δήμου Τσονγκτσίν. Με εκθεσιακό χώρο 100.000 τετραγωνικών μέτρων, η εκδήλωση διαθέτει διάφορους θεματικούς εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν την τεχνητή νοημοσύνη, τα ευφυή συνδεδεμένα οχήματα, την ευφυή κατασκευή και τη ρομποτική. Οι δύο δήμοι θα φιλοξενούν εναλλάξ την Παγκόσμια Έκθεση Νοημοσύνης στο μέλλον.

 

 

Πηγή: PD Online