Πακιστάν: Άνδρας λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου – Κατηγορήθηκε ότι βεβήλωσε το Κοράνι – Το πλήθος έκαψε το πτώμα

104
«Το βράδυ της 20ής, ντόπιοι στην περιοχή των Μαδιά συνέλαβαν έναν άνδρα, ισχυριζόμενος ότι είχε κάψει το Κοράνι. Η αστυνομία επενέβη, τον έσωσε και τον μετέφερε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή στο Σουάτ, σημειώνοντας ότι ο άνδρας δεν ήταν από την περιοχή.
Όμως το πλήθος, που παρακινήθηκε από τα τοπικά τζαμιά, συγκεντρώθηκε στο αστυνομικό τμήμα και το λιθοβόλησε.
«Για να διαλύσει το θυμωμένο πλήθος, η αστυνομία έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα, οι οποίοι ξεσήκωσαν περαιτέρω το πλήθος. Ο όχλος κυρίευσε την αστυνομία, έσυρε τον άνδρα έξω και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου με ξύλα», είπε η πηγή.
Αργότερα, κάποιοι έριξαν λάδι στο σώμα του και του έβαλαν φωτιά, πρόσθεσε η πηγή.
Ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας: «Αφού σκότωσαν τον άνδρα, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές άρχισαν να λιθοβολούν τους αστυνομικούς, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τον σταθμό.

Η κατάσταση στην περιοχή παρέμεινε τεταμένη, με τους διαδηλωτές να έχουν αποκλείσει τον κεντρικό δρόμο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η βλασφημία είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στο πλειοψηφικό μουσουλμανικό Πακιστάν, όπου ακόμη και οι κατηγορίες χωρίς στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν οργή στα πλήθη και να πυροδοτήσουν εκρήξεις βίας.

Στα τέλη Μαΐου, ένας Χριστιανός που κατηγορήθηκε για κάψιμο σελίδων του Κορανίου λιντσαρίστηκε επίσης από έναν όχλο στην ανατολική περιοχή Παντζάμπ του Πακιστάν, προτού υποκύψει στα τραύματά του στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης στο Παντζάμπ, τον Φεβρουάριο του 2023, ένα πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν μουσουλμάνο που κατηγορήθηκε ότι βεβήλωσε το ιερό βιβλίο.