Γερμανία: Ασύλληπτες σκηνές με πολλούς τραυματίες στο Ζόλινγκεν – Αφρικανός αποπειράθηκε να εισβάλει σε παμπ και ακολούθησε έκρηξη

235

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο του Ζόλινγκεν: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας προφανώς Αφρικανός άνδρας προσπάθησε να εισβάλει σε παμπ που ανήκει σε μεγάλη αραβική οικογένεια. Στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη. Μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης τίθενται από την Αστυνομία σε αποκλεισμό.

Τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων προφανώς και ο δράστης, τραυματίστηκαν, ορισμένα από αυτά σοβαρά, σε εμπρηστική επίθεση στο Ζόλινγκεν. Φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τον δράστη, ο οποίος είναι προφανώς Αφρικανός, με σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, προηγουμένως είχε πετάξει ένα αντικείμενο που έμοιαζε με βόμβα σε στοά στο κέντρο της πόλης, η οποία φέρεται να ανήκει σε μεγάλη αραβική οικογένεια. Σύμφωνα με το WDR, υπήρξε επιδρομή κατά της οικογένειας στο κτίριο πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα γνωστό για το παρασκήνιο. Οι δυνάμεις ασφαλείας και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκονται στο σημείο με μεγάλο κλιμάκιο. Η επίθεση φέρεται να έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα: «Έβγαλε κάτι από το μπροστινό μέρος του παντελονιού του. Έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συνέχεια, πιθανόν κατά λάθος έχυσε ένα υγρό, μετά έγινε ένας μεγάλος κρότος και ο άνδρας πήρε φωτιά. Οι μάρτυρες στη συνέχεια τον έσβησαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες». Μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης Solingen έχουν αποκλειστεί.