Χάος στο Κίεβο: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων – Εικόνες καταστροφής

1314

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμα τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση στo Kίεβο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα, επικαλούμενες αρχικές πληροφορίες. Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 40 πυραύλους κατά ουκρανικών πόλεων σήμερα, πλήττοντας ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και υποδομές σε όλη τη χώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε εκρήξεις στην πόλη και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. Ο ίδιος δήλωσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι ασθενοφόρα κατευθύνονταν προς συνοικίες στο κέντρο του Κιέβου, αλλά δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για ζημιές ή θύματα.

Kίεβο

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στο Ντνίπρο, το Κρίβι Ριχ και το Κροπιβνίτσκι στην κεντρική Ουκρανία. «Επίθεση στην Ουκρανία σε μια ώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Τρελοί Ρώσοι τρομοκράτες», έγραψε στην εφαρμογή Telegram κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν τρεις πυραύλους cruise τύπου Kh-101 από τους έξι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν στην περιοχή Τσερκάσι, στην κεντρική Ουκρανία, και στο Ζιτόμιρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αν και οι τοπικοί κυβερνήτες δεν έχουν δώσει στοιχεία για ζημιές. Η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους cruise τύπου Kh-101 και δύο βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander-M, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Πηγή: OnAlert.GR