Μητσοτάκης «γλεντάει» τον Τσίπρα: Ειδικότητα του κ. Τσίπρα να κάνει «ναι» το «όχι»

188

«Είναι καλοδεχούμενη η απόφασή του. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι είναι θετικό να μην υπάρχει εμπάργκο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό.

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις επικρίσεις κατά του κ. Τσίπρα για τη μη διεξαγωγή του, σημειώνοντας πάντως ότι «δεν είναι και το τέλος του κόσμου» καθώς – όπως είπε – οι πολίτες έχουν δει πολλές φορές τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος επέλεξε σε αυτή την προεκλογική περίοδο να ασχοληθεί με την κοινωνία και όχι με τον κ. Τσίπρα, εξηγώντας «γιατί χρειάζεται μία ισχυρή και στιβαρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών». Κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει αφήγημα για την επόμενη ημέρα των εκλογών και γι’ αυτό «το μόνο που κάνει είναι να διαστρεβλώνει τις θέσεις της Ν.Δ.».

Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με τον ισχυρισμό ότι η τρέχουσα προεκλογική περίοδος είναι «δήθεν υποτονική» τονίζοντας ότι είναι «ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας ότι επιλέγει να εστιάσει στο μέλλον και περιμένει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα».

«Η χώρα δεν αντέχει περιπέτειες κατακαλόκαιρο»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι σκοπός της Ν.Δ. είναι η «ισχυρή εντολή ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες». «Η χώρα δεν αντέχει περιπέτειες κατακαλόκαιρο» είπε, ενώ άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ για τις «παλινωδίες» του σε ό,τι αφορά τη στάση του μετεκλογικά. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πολλοί πολίτες που επέλεξαν το ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες αναμετρήσεις θα εμπιστευτούν τη Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές γιατί αντιλαμβάνονται ότι το βασικό διακύβευμα των εκλογών είναι να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα επιλεγούν άτομα με κύρος που θα επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους» και πρόσθεσε πως πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, το οποίο έχει πληγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα προκρίνει η Ν.Δ. για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «είναι νωρίς για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση» και ότι προέχουν άλλα κρίσιμα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν είπε ότι η πρόταση του «θα ανακοινωθεί πολύ πιο γρήγορα» και θα είναι ένα πρόσωπο που θα μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στην Ευρώπη.