Τσίπρας στην ΕΡΤ: Θα κάνω εκλογές στις 7 Ιουλίου

274

 

Βασικός σκοπός της νέας εμφάνισης του πρωθυπουργού ήταν επίσης μήπως εμπνεύσει μία κάποια αισιοδοξία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα εκλογική αναμέτρηση, πλασάροντας τη θεωρία ότι το κοντέρ των 9,5 μονάδων διαφορά από τη ΝΔ έχει μηδενιστεί και η σύγκρουση ξεκινάει από το μηδέν. Και σύμπλήρωσε ότι  η διαφορά ανατρέπεται γιατί ο χαρακτήρας των εκλογών είναι διαφορετικός τώρα και επικαλέστηκε την αποχή 600.000 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και την προτίμηση άλλων 400.00 προς τα μικρότερα κόμματα.

Εμφάνισε αυτό το 1 εκατ. ψηφοφόρους ως τη δεξαμενή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να νικήσει στις 7 Ιουλίου. Από την επίθεση που εξαπέλυσε πάντως στον Γιάνη Βαρουφάκη φάνηκε να φοβάται πολύ το κόμμα του πρώην υπουργού του και τη δυναμική που αυτό αναπτύσσει, καθώς αναδεικνύεται σε φορέα υποδοχής δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, αν ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να δείχνει στις δημόσιες εμφανίσεις του ότι στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν συνέβη κάτι… σοβαρό, επί της ουσίας έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγές και καρατομήσεις του επιτελείου του εν όψει των εθνικών εκλογών.

Τέλος, κατηγόρησε εμμέσως τη ΝΔ ότι πάει αλαζονικά στις εκλογές και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί ντιμπέιτ μαζί του, πέρα από οποιοδήποτε άλλο στο οποίο θα μετέχουν και οι άλλοι αρχηγοί.