Στελέχη από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση και ΠΟΤΑΜΙ σχολιάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα

264

Για τα ποσοστά των κομμάτων τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές

 Όσον αφορά τα ποσοστά που κατέγραψε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Ρωμανός απάντησε πως πρόκειται για ένα ποσοστό με διττό μήνυμα: σαφή αποδοκιμασία στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που νόμιζε ότι με μερικά επιδόματα θα μπορούσε να κοροϊδέψει και πάλι τους Έλληνες, αλλά και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που δεν πλειοδοτεί σε παροχολογία, αλλά παρουσιάζει ένα συγκροτημένο σχέδιο για λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα εύρος διαφοράς-ρεκόρ από το 1981, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι." Έχουμε, όμως, δρόμο μπροστά μας για τις εθνικές εκλογές, στις οποίες ο κ. Τσίπρας σύρεται μετά το ράπισμα του ελληνικού λαού" κατέληξε.

"meaculpa

Η Κα Δημαδάμα, υπ. βουλευτής στην Α’ Αθηνών, όταν ρωτήθηκε για το αν είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  διευκρίνισε οτι "ο δρόμος προς τiς Ευρωεκλογές ήταν η απαρχή μιας δυναμικής πορείας του προοδευτικού χώρου, η οποία στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο" και συνέχισε λέγοντας πως "το ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε μια σταθερή πορεία η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες είναι δίπλα μας και ζητούν ασφάλεια αλλά και σχέδιο, ζητούν το Κίνημα Αλλαγής να πρωταγωνιστήσει".

"mc

Την πτώση του Ποταμιού σχολίασε η κα Παπαδάκη, επικεφαλής του γραφείου Τύπου, αναφέροντας πως "η ήττα του Ποταμιού είναι γεγονός και δεν έχει νόημα να προσπαθήσει κάποιος κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες. Η μέρα των εκλογών είναι η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας και το τελευταίο που κάνει ένας αξιοπρεπής πολιτικός είναι να κατηγορεί το λαό για τις επιλογές του. Είναι απλώς μια πραγματικότητα από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις. Προφανώς θα υπάρξει αυτοκριτική από την ηγετική ομάδα του κόμματος και θα ληφθούν αποφάσεις για τη μελλοντική πορεία."

"mc

Για αυτοκριτική έκανε λόγο και ο Παναγιώτης Ευαγγελίου, πολιτευτής και υπεύθυνος Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, λέγοντας συγκεκριμένα πως "η απάντηση είναι πολυσύνθετη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθιστά επιτακτική την ανάγκη να δούμε στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που εμείς κάναμε λάθος και όχι να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στις κινήσεις των άλλων κομμάτων. Πρέπει άμεσα να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τι φταίει. Φταίει ο στρατηγικός σχεδιασμός; Φταίει η επιλογή των προσώπων; Φταίει η μέχρι τώρα πορεία; Φταίει η αγανάκτηση των ψηφοφόρων που θέλει κόμματα που απλώς κραυγάζουν; Όλα αυτά πρέπει άμεσα να μπουν στην ατζέντα των συζητήσεων και να αλλάξουν. Έτσι ώστε να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπό μας, αυτό που μέχρι σήμερα κοίταγε τους Έλληνες πολίτες στα μάτια χωρίς να φοβάται, το πρόσωπο που, τόσο τώρα όσο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, θα δρα με μόνο μέλημα το συνολικό καλό και όχι το ατομικό καλό".

"meaculpa

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές

Στο ΚΙΝΑΛ ανέμεναν την προκήρυξή τους, όπως λέει η κα Δημαδάμα "γιατί κάθε μέρα στις περιοδείες και στις συναντήσεις μας στις γειτονιές γινόμαστε αποδέκτες της αγανάκτησης των πολιτών και των δυσκολιών τους να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους. Οι πολίτες αναζητούσαν και εξακολουθούν να αναζητούν διέξοδο και ελπίδα, τις οποίες ο κ Τσίπρας και η παραπαίουσα κυβέρνησή του δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν σε κανένα επίπεδο, ούτε στην εξωτερική πολιτική με το “Βατερλό” του Σκοπιανού, ούτε στην οικονομία, ούτε στην παιδεία ή στην αγορά εργασίας"

"Η προκήρυξη εθνικών εκλογών αυτήν την ώρα της εκλογικής αποτυχίας του Ποταμιού οπωσδήποτε δεν του δίνει τον ζωτικό χρόνο για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, το υποχρεώνει να επιταχύνει τη διαδικασία συνειδητοποίησης της νέας πραγματικότητας και αναστοχασμού. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνέλθουν τα όργανα και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις κινήσεις μας εν όψει εκλογών. Αυτή τη στιγμή είναι νωπά και μαζεμένα τα γεγονότα άρα πρόωρη κάθε συζήτηση για ατζέντα του κόμματος εν όψει εθνικών εκλογών. Όλοι και όλα χρειάζονται τον χρόνο τους" είχε απαντήσει η κα Παπαδάκη, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί πως το ΠΟΤΑΜΙ  δεν θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές.

"Η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη, από καιρό, γι’ αυτό και ο αρχηγός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε την προκήρυξή τους επανειλημμένα. Έχουμε εργαστεί και έχουμε έτοιμο το σχέδιο που θα ξανακάνει τους Έλληνες αξιοπρεπείς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, χρειαζόμαστε μόνο την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι με το μέρος μας" δήλωσε ο κος Ρωμανός.

Έτοιμη για εκλογές είναι και η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με τον κο Ευαγγελίου. "Τα στελέχη υπάρχουν, το πρόγραμμα υπάρχει, το μόνο που μένει είναι να επικοινωνήσουμε στον κόσμο ότι πάντα είμαστε εδώ για το συνολικό καλό. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο κόμματα που μεταξύ αυτών και μόνο θα πρέπει να επιλέξει. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι με τη φωνή της λογικής και μόνο θα μπορεί να αλλάξει ο τόπος, και όχι ψηφίζοντας ακραίες φωνές. Αλίμονο αν αφήσουμε τον κόσμο να έχει να επιλέξει σωτηρία μόνο από δύο κόμματα, από ίδια πρόσωπα τα οποία εναλλάσσονται και μόνο τη σωτηρία δεν μπορούν να φέρουν" απάντησε.

Για το γεγονός πως η Ρένα Δούρου βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών

"Η ημέρα των εκλογών είναι η ημέρα που η λαϊκή ετυμηγορία δημιουργεί  αναμφισβήτητη πραγματικότητα την οποία οφείλεις να σεβαστείς. Προφανώς ένα μεγάλο κομμάτι του λαού είχε τους λόγους του να ψηφίσει την Ρένα Δούρου ασχέτως των σκέψεων που κάνουν οι υπόλοιποι. Δεν μου αρέσει να κριτικάρω τα μεγάλα κομμάτια του λαού την επομένη των εκλογών γιατί είναι η στιγμή της εξουσίας του" ανέφερε η Λίνα Παπαδάκη.



"Η περιφέρεια Αττικής τόσα χρόνια μεταφέρεται από τα χέρια του κακού στον χειρότερο. Τα προβλήματα της περιφέρειας είναι εδώ και 20 χρόνια τα ίδια.Τα αποτελέσματα τις κακοδιαχείρισης της ήταν η Μάνδρα και το Μάτι, τα οποία δεν ήταν αποκλειστικό λάθος της κας Δούρου αλλά προέκυψαν και από λάθη και των προηγούμενων διοικήσεων…Πολεοδομικές παραβάσεις, λανθασμένες αποφάσεις, ανίκανες διοικήσεις έφεραν την περιφέρεια σε αυτό το σημείο. Την Κυριακή θα κληθούμε να επιλέξουμε τον λιγότερο βλαβερό" απάντησε ο κος Ευαγγελίου.

Η κα Δημαδάμα απέδωσε τα ποσοστά της Ρένας Δούρου στην κυβερνητική στήριξη, τονίζοντας πως "ο κος Σγουρός έδωσε μια μεγάλη, έντιμη μάχη έχοντας απέναντι του την νυν Περιφερειάρχη και σύσσωμη την στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έναν υποψήφιο, που ενισχύθηκε από την εν γένει θετική δυναμική πορεία της ΝΔ , ο οπόιος είναι παράλληλα  και ένα πολυδιαφημισμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος. Αντιμετώπισε δηλαδή τον δικομματισμό παλιάς κοπής και εν τούτοις πέτυχε ένα σημαντικό ποσοστό, έχοντας το κεφάλι ψηλά."

Ο Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για "παραληρηματικές δηλώσεις", "την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης την κερδίζει σχεδόν με double score και πάνω από 250.000 ψήφους διαφορά" και συνέχισε "Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, απλά λίγη υπομονή. Στον δεύτερο γύρο αυτής της Κυριακής, οι πολίτες θα δώσουν στον Γιώργο Πατούλη ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και θα στείλουν την κ. Δούρου στο σπίτι της, για να μπορέσει να ασχοληθεί με την προετοιμασία της υπερασπιστικής της γραμμής για την τραγική διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου κάηκαν 102 άνθρωποι."

 

*Σημειώνεται πως η κα Παπαδάκη απήντησε στις ερωτήσεις, πριν ανακοινωθεί πως το ΠΟΤΑΜΙ δεν θα κατέλθει στις εθνικές εκλογές.