Σαμαράς: Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί

294

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Novartis έκανε λόγο για σκευωρία εις βάρος του, τονίζοντας ότι “ο κ. Τσίπρας έχει μπλέξει άσχημα, τρέχει και δεν φτάνει. Απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο.”

Στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε “όταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει μήνυση για σύσταση συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελίας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόκειται για σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και υπογράμμισε πως “ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχτεί η σκευωρία σε βάρος μου είναι να γίνει η δική σας παραπομπή. Όπως λέτε κι εσείς ήταν δίκαιο και θα γίνει “πράξη”.

Και συνέχισε: “Ανοίξατε την υπόθεση της Novartis σε βάρος μας, μια μέρα μετά από το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες βροντοφώναξαν η “Μακεδονία είναι Ελλάδα”. Τέτοιος ήταν ο πανικός σας. Θέλατε να τους  βγάλετε όλους “ακροδεξιούς” ή “γραφικούς”, αλλά σας πρόλαβε ο Μίκης που σας είπε ότι είστε ενθομηδενιστές. Και μάλιστα, οι πιο επικίνδυνοι, αριστερόστροφοι ενθομηδενιστές. Χρειάζεστε “εξιλαστήρια” θύματα για να γλιτώσετε.  Αλλά δεν γλιτώνετε”. 

«Προτείνουν οι συριζανέλ να διατηρηθεί η σκιά και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί» είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το έγκλημα της σκευωρίας υπάγεται στη δικαιοδοσία της Βουλής. «Για αυτά θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.