Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε την Τζαμπαλίγια, όπου οι δυνάμεις της Χαμάς ανασυντάσσονται

58

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «περικύκλωσε» την περιοχή της Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, όπου εκτιμά ότι η παλαιστινιακή Χαμάς ανασυντάσσεται παρά τους μήνες μαχών και αεροπορικών πληγμάτων.

«Τα στρατεύματα της 401ης ταξιαρχίας και της 460ης ταξιαρχίας κατάφεραν να περικυκλώσουν την περιοχή και συνεχίζουν αυτή τη στιγμή τις επιχειρήσεις τους στον τομέα» δήλωσε ο στρατός.

O στρατός λέει ότι διαθέτει πληροφορίες για στελέχη της Χαμάς και υποδομές στην περιοχή Τζαμπαλίγια, παράλληλα με τις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας να επανεγκατασταθεί εκεί.

Καθώς τα στρατεύματα εισήλθαν στην περιοχή, το Ισραήλ πραγματοποίησε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών, στοχεύοντας δεκάδες τοποθεσίες της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων, σήραγγες και άλλες υποδομές.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, ενώ θα χτυπήσει συστηματικά και θα καταστρέψει πλήρως την τρομοκρατική υποδομή στην περιοχή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF.

Η 162η Μεραρχία αποσύρθηκε από τη Ράφα και τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου, μετά από πέντε μήνες, και παρέδωσε την ευθύνη για την περιοχή στη Μεραρχία Γάζας του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: OnAlert.GR