Καταγγελίες αναγνωστών: Έδωσαν τρία ψηφοδέλτια της Νοτοπούλου σε έναν ψηφοφόρο

195

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, που καταφθάνουν στα γραφεία του meaculpa.gr, σε πολλά εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν είχαν ειδοποιηθεί για το διορισμό τους.

 Ειδικότερα, σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Νίκαιας, της Αθήνας, του Περάματος, της Αργολίδας, αλλά και του Πειραιά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ενημερώθηκαν για το διορισμό τους όταν προσήλθαν στα τμήματα για να ψηφίσουν. Όπως, δε,είπαν και στους δικαστικούς αντιπροσώπους και σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλαν οι ίδιοι-ες ουδέποτε ενημερώθηκαν. 

Την ίδια ώρα, σημειώνεται σωρεία λαθών από πλευράς δικαστικών αντιπροσώπων και εφορευτικών επιτροπών, κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως στο τμήμα 5975, στο 2ο δημοτικό σχολείο, του Δήμου Περάματος έδωσαν σε ψηφοφόρο τα ψηφοδέλτια ευρωεκλογών, όπου ανάμεσά τους υπήρχαν διπλά και σκισμένα, ενώ για τις περιφερειακές εκλογές δόθηκαν ψηφοδέλτια για τις δημοτικές. 

Στο εκλογικό τμήμα 711Α στο σχολικό συγκρότημα 27ου και 30ου του Δήμου Αθήνας, δόθηκαν σε ψηφοφόρο για τις ευρωεκλογές ψηφοδέλτια από τα οποία έλειπε της Νέας Δημοκρατίας και υπήρχαν δύο της Νέας Δεξιάς.

Το ίδιο ακριβώς συμβάν σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα του δήμου Παπάγου.

Σε εκλογικά κέντρα του Κερατσινίου, ο υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός που είναι προσκείμενος στην κυβέρνηση αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν τραπεζάκια με προεκλογικό υλικό και εμφανέστατα διακριτικά (αφίσες) εντός του σχολείου.

 mc keratsini ekloges

 Στο  1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιά, δεν λειτουργεί το ασανσέρ, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ανεβούν τις σκάλες για να φτάσουν στο εκλογικό που ψηφίζουν, να φεύγουν μην έχοντας ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά τους. Να σημειωθεί, πως οποιοσδήποτε πολίτης, που δε μπορεί να προσέλθει στην κάλπη λόγω κινητικών προβλημάτων, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ζητήσει να κατεβεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχοντας μαζί του τον απαιτούμενο αριθμό ψηφοδελτίων και την κάλπη. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος σταματά τη διαδικασία εντός τους εκλογικού και κλειδώνει την πόρτα για το διάστημα που θα λείπει. Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών μας, ο δικαστικός αντιπρόσωπος του τμήματος  5135 όταν κλήθηκε από ηλικιωμένο ζευγάρι απάντησε πως δε μπορούσε να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή και προέτρεψε τους ηλικιωμένους να φύγουν και να πάνε άλλη στιγμή.

Αναγνώστρια – ψηφοφόρος στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατήγγειλε πως της δόθηκαν ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές, μέσα στα οποία ήταν τρία του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Μαζί”. Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός έχει τη στήριξη της Κουμουνδούρου και επικεφαλής είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην υπουργός Μακεδονίας. Η ψηφοφόρος παρατηρώντας τον αριθμό κοινών ψηφοδελτίων, βγήκε έξω από τον ειδικό χώρο και το επισήμανε στον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως “θα κόλλησαν μεταξύ τους”. Όμως, όπως του απάντησε η ψηφοφόρος τα ψηφοδέλτια ήταν διάσπαρτα, ανάμεσα σε άλλα και όχι όλα μαζί. Σύμφωνα με την καταγγελία, χρειάστηκε να επιμείνει η ψηφοφόρος για να πεταχτεί το εν λόγω πακέτο και να της δοθεί νέο. Το περιστατικό συνέβη στο εκλογικό τμήμα 185 του σχολικού συγκροτήματος “50 και 13ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης”.

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην πηγή