Μπαράζ επιθέσεων για τον Κουφοντίνα

185

Μπαράζ επιθέσεων εναντίον στόχων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα ομάδες αντιεξουσιαστών, ζητώντας την έγκριση της άδειας που έχει αιτηθεί ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, από τις φυλακές του Βόλου. 

Από τις 2 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της απεργίας του καταδικασμένου σε 11 ισόβια μέλους της 17Ν, έχουν καταγραφεί 68 επιθέσεις στην Αττική και 30 στην επαρχία.

Φωτιές σε κάδους έξω από τέσσερα Πανεπιστήμια που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Δευτέρας, έβαλαν αντιεξουσιαστές για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Εξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων, όπου έκλεισε για αρκετή ώρα, με τους νεαρούς να πετούν φέιγ βολάν που έγραφαν: «Οταν οι αντάρτες μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα». Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν στην Ιερά Οδό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στην οδό Κοκκινοπούλου και στο Πάντειο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της ίδιας μέρας εξελίχθηκαν 9 καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, εκ των οποίων οι τέσσερις συντονισμένες στη 01:40!

Νωρίτερα, αναρχικοί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο καταδικασμένος δολοφόνος της «17 Νοέμβρη». 

Σήμερα έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια στον Κουφοντίνα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.