H Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παράνομα την σύνταξη της μητέρας της

189

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παράνομα την σύνταξη της μητέρας της, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, αναφέρεται ότι για 69 μήνες η Μυρσίνη Λοϊζου εισέπραξε παράνομα €52.000 και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. 

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Η υποψήφια ευρωβουλευτής δεν έχει πληρώσει τίποτα, με αποτέλεσμα με τις προσαυξήσεις να χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. 

Στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη.

 Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του Εφετείου

Mc-xarti9.jpg

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”  υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοΐζου για παράνομη είσπραξη σύνταξης και έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ,στις 14 Μαΐου.