Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη φερόμενη παιδοκτόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημά της

224
Αστυνομία

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και 5.000 ευρώ εγγύηση, αφέθηκε μετά την απολογία της η 22χρονη από τη Ν. Σμύρνη που κατηγορείται για παιδοκτονία.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξανδρος Αλεξιάδης μετά το πέρας της διαδικασίας: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τοσο από τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη».

Το υπόμνημα της 22χρονης

Τους λόγους για τους οποίους, παρά το γεγονός ότι επιθυμούσε να φέρει στη ζωή το κυοφορούμενο μωρό της, αποφάσισε τελικά να το πετάξει στον φωταγωγό, εξηγεί στο υπόμνημά της η 22χρονη από τη Νέα Σμύρνη που κατηγορείται για παιδοκτονία. 

Στο σχετικό κείμενο η ίδια επικαλείται το αίσθημα του φόβου που την ώθησε στη συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και τις κακές σχέσεις τόσο με τους γονείς της όσο και με τον πατέρα του παιδιού όταν αυτός πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη. 

«Οταν το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αρχικώς αισθάνθηκα υπέροχα και τόσο όμορφα. Αμέσως απευθύνθηκα στον Δ., φυσικό πατέρα του κυοφορούμενου, ωστόσο μόλις του ανακοίνωσα το γεγονός εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και δεν απάντησε έκτοτε σε καμία από τις κλήσεις μου» αναφέρει η 22χρονη συμπληρώνοντας ότι στόχος της ήταν να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να δώσει το παιδί για υιοθεσία. 

Περιγράφοντας τη διαδικασία του τοκετού αναφέρει ότι «παρόλο που είχε έντονους πόνους είχε και τον φόβο μην την ακούσει κανείς καθώς φώναζε». Εξηγεί επίσης ότι «το μωρό γλίστρησε στη μπανιέρα και έτσι κόπηκε ο ομφάλιος λώρος». 

«Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω, άνοιξα το παράθυρο και άφησα το μωρό να πέσει πάνω σε ένα δίχτυ που γνώριζα ότι υπήρχε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, ήμουν απολύτως σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου». Ωστόσο τελικά, «την επόμενη ημέρα γειτόνισσα ήρθε στο σπίτι και ανέφερε ότι είχε βρει στον ακάλυπτο το μωρό. Κάλεσαν την αστυνομία… ο φόβος με απέτρεψε από το να αναφέρω τι είχε συμβεί».