Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές με επίκεντρο τη συμφωνία FCA – PSA

196

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην τελευταία μείωση των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve –την τρίτη μείωση φέτος– αλλά και στην επίσημη ανακοίνωση των Fiat Chrysler και PSA Peugeot για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 399,47 μονάδες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση των Fiat Chrysler και PSA Peugeot ότι τα Δ.Σ. τους έδωσαν το πράσινο φως για να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών, δημιουργώντας την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως με αξία περίπου 50 δισ. δολ.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα ότι συμφώνησαν “να δουλέψουν στην κατεύθυνση της πλήρης ενοποίησης των αντίστοιχων δραστηριοτήτων τους δια συγχωνεύσεως κατά 50/50”.

Ο τίτλος της Fiat σημειώνει άλμα 8,7%, ενώ η Peugeot υποχωρεί σε ποσοστό 8%. Ο Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts χάνει 0,7%.