Έτοιμος να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague ο Σπανούλης

223

Μια… ανάσα από την κορυφή των καλύτερων σκόρερ στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα) βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς ο Λαρισαίος γκαρντ χρειάζεται άλλους 162 πόντους για να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και να γράψει το όνομα του με “χρυσά γράμματα” σε άλλη μια στατιστική κατηγορία.

Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι η 14η αγωνιστική περίοδο και όπως φαίνεται θα αποτελέσει και την καθοριστική, όσον αφορά την εκτελεστική του δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο V Span είναι δεύτερος στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ με 3.991 πόντους και θέλει ακόμα 162 για να προσπεράσει τον παλαίμαχο γκαρντ της Μπαρτσελόνα Χουάν Κάρλος Ναβάρο που κατέχει την πρώτη θέση με 4.152.

Βάσει του μέσου όρου καριέρας που έχει ο Βασίλης Σπανούλης (13,2 πόντοι) σε 302 αγώνες του στην Ευρωλίγκα τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό χρειάζεται μόνο 13 ματς για να βρεθεί στην κορυφή των σκόρερ, ενώ αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα πεπραγμένα του την προηγούμενη σεζόν (10,2 πόντοι ανά παιχνίδι) θα ξεπεράσει τον Ισπανό πρώην καλαθοσφαιριστή σε 16 αγώνες.

Χονδρικά λοιπόν, ο Kill Bill εκτιμάται αν όλα πάνε καλά να κάνει δική του άλλη μια στατιστική “κορυφή” πριν την λήξη της regular season. Και λέμε “άλλη μια στατιστική κορυφή” διότι μέχρι στιγμής είναι πρώτος σε ασίστ (1.414), στις εύστοχες ελεύθερες βολές (1.047) και στα συνολικά λεπτά συμμετοχής (8.249:43).

Πως θα γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα;

Βέβαια όλα τα παραπάνω στατιστικά αφορούν την σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας. Όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης από το 1958 και έπειτα, τότε ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται 331 πόντους για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών (!), καθώς ο πρώτος του πίνακα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο που αγωνίστηκε μια σεζόν πριν το 2000 (1998-1999) μετρά συνολικά 4.321 πόντους (4.152 στην σύγχρονη εποχή και 169 πιο πριν).

Πηγή: Eurohoops.net

Ρεπορτάζ: Στέλιος Τορομανίδης