O Νίκος Μαστοράκης υμνεί τον Κυριάκο

231

Ο γνωστός δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός χαρακτηρίζει, σε ανάρτησή του στο facebook, “αναπάντεχο ηγέτη” τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη. Από την πρώτη γραμμή, εξηγεί πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει χαρίσματα άριστου σκακιστή και αναφέρεται στην άρση των capital controls, που όπως γράφει “έτσουξε” κάποιους.

Ο Νίκος Μαστοράκης γράφει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

“Ο ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Εκείνοι που “δεν τον είχαν,” ξυπνούν πια κάθε ήμερα με ένα νέο σοκ. Είναι σαν ο Κυριάκος να παίζει σκάκι solitaire και να νικάει συχνά τον εαυτό του. Το νεο κατόρθωμα, που δεν το κατάλαβαν πολλοί (ενώ άλλοι το προσπέρασαν γιατί τους έτσουξε) η κατάργηση δηλαδή των στοιχειωμένων Capital controls, δεν ανακούφισε μόνο την εγχώρια αγορά αλλά τσάκισε και τα ελληνικά ομόλογα, όπου τα 10ετή έπεσαν στο 1.8%, κάτι μυθικό για τη χώρα.

Και να ήθελα να τα κάνω λιανά, λιανά δεν γίνονται γιατί οικονομολόγος δεν είμαι, Αυτιάς δεν είμαι, νιώθω όμως το αναψοκοκκίνισμα της διεθνούς αγοράς, κι ελπίζω πως με τη χαριστική βολή στο αριστερό Αχρείο (τις μπουλντόζες στο Ελληνικό που καθυστέρησαν πέντε χρόνια, όχι επειδή η κυβέρνηση ήταν αριστερή, αλλά επειδή κάποιοι αριστεροί της κυβέρνησης τα έπαιρναν για να καθυστερούν, καθότι η καθυστέρηση λόγω καθυστερημένου αρχηγού ήταν αυτονόητη) θα έχει κάνει Shah Mat χωρίς καν μια παύση για να σκεφτεί.

Το Ironman που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν του πάει, γιατί ο ίδιος είναι ήπιος, ευγενικός, ήρεμος — το ιδανικό προφίλ του χαρισματικού σκακιστή.”