Προσοχή στον «Ρασπούτιν»

1436

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Ας μη γελιόμαστε τώρα. “Ρασπούτιν” ίσον Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τον κατονόμασαν τόσοι.  Όλα δείχνουν πως ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είναι πίσω από την -έως τώρα- υπόθεση της Novartis. Αν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των όσων μπήκαν στην λίστα των κατηγορουμένων, ότι στήθηκε μια πλεκτάνη, για πολιτική και φυσική εξόντωση… τότε πραγματικά ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος αλλά και όσοι εμπλέκονται πολιτικοί, εκδότες και δημοσιογράφοι, δικαστικοί καθώς και στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ, την έχουν, κατά την κοινή φράση, “βαμμένη“.

Όμως θέλει πολύ μεγάλη προσοχή

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μόνο τυχαία προσωπικότητα δεν είναι.  Αν παρατηρήσει κάποιος τα κομμάτια του παζλ, τα συνθέσει και σχηματίσει την εικόνα θα διαπιστώσει πως δεν είναι μικρός “παίχτης”, αλλά αντιθέτως, είναι και βαθιά μέσα στο κράτος, παρά τα όσα του επιρρίπτει το σύνολο της αντιπολίτευσης για την καριέρα του.

Το 2006, με κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, αναλαμβάνει να διερευνά το οργανωμένο έγκλημα, στη συνέχεια τα θέματα τρομοκρατίας και στα τέλη Ιουλίου 2009, πριν από τις εκλογές, την ΕΥΠ.

Κρατήστε την ΕΥΠ.

Είχε, ως εισαγγελέας, χειριστεί την υπόθεση ντόπινγκ Κεντέρη-Θάνου, την υπόθεση απαγωγής Πακιστανών κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων και… την υπόθεση υποκλοπών. Πάντα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι πιο σημαντικές υποθέσεις του.

Λένε ότι σε αυτή την περίοδο ήρθε σε επαφή με σειρά μυστικών υπηρεσιών και ανέγνωσε συνομιλίες και στοιχεία που του παρείχε κυρίως η ΕΥΠ.

Όπου ΕΥΠ, αγαπητέ αναγνώστη, μια υπηρεσία που -υποτίθεται- συλλέγει πληροφορίες και στοιχεία για το εθνικό καλό. Για να μπορούν η ελληνική κυβέρνηση και το κράτος να έχουν πρόσβαση στο “αύριο”, πρέπει να έχουν πληροφορίες. Στην ΕΥΠ, κατά καιρούς ή και για όλη τους την καριέρα, υπηρετούν μια σειρά από υπάλληλοι και ιδιώτες… Για ορισμένους αποτελεί τη βασική εργασία τους, άλλοι διατηρούν σχέση συνεργασίας και άλλοι είναι “εκεί” αλλά δεν το αποκαλύπτουν…

Να γνωρίζεις, αναγνώστη, μου ότι έχει τόσο διαβρωθεί, που ως υπηρεσία έχει χάσει την ακεραιότητά της . Κάποιοι συνεργάζονται με τη βασική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, άλλοι με του Ισραήλ, άλλοι με τις ευρωπαϊκές και πραγματικά είναι άγνωστο αν συνεργάζονται μεταξύ τους. Πάντα, οι εργαζόμενοι της είχαν “πολιτικά πιστεύω”, όπως και τις συμπάθειες τους από επιχειρηματίες και πολιτικούς έως και “συναδέλφους” τους από άλλα “μαγαζιά”. Ως υπηρεσία, ορθώς, την απασχολεί και η τρομοκρατία, εσωτερική και εξωτερική.

Στο παρελθόν η ΕΥΠ είχε καταγράψει μια σειρά από επιτυχίες. Όπως οι συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών, που κατά την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την διεξαγωγή τους. Την υπόθεση είχε αναλάβει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αναμφίβολα, είχε ανάμιξη στη “διαλεύκανση” των παρακολουθήσεων. Δική του υπόθεση κι αυτή.

Λένε ότι αν περάσεις μια φορά από το τιμόνι της, δεν το εγκαταλείπεις ποτέ το χούι…

Έτσι, λοιπόν, ο έμπειρος εισαγγελέας, με το πέρασμα από εκεί γνώρισε πως λειτουργεί το σύστημα. Γνώρισε πράκτορες έτοιμους για όλα. Δικούς μας, δικούς τους, όλων… και άλλους.

Η υπόθεση της Novartis είναι μια υπόθεση που μας έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ναι, υπάρχει σκάνδαλο καθώς είναι γνωστό ότι γιατροί για να δώσουν τις συνταγές είχαν “ανταλλάγματα”. Σε αυτή, λοιπόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχαν συμμετοχή  και Έλληνες πολιτικοί. Η ιστορία είναι γνωστή και μάλιστα βγαίνει στην επιφάνεια, μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα. Διόλου τυχαίο, καθώς ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να έχει μια μεγάλη ιστορία, να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την Συμφωνία των Πρεσπών που έκανε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη βρήκε, την καλούπωσε και την έδωσε στον αέρα, λέγοντας ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων τον εποχών, θέλοντας να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους. Πιέζοντας -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δικαστών τους ίδιους-  χρησιμοποιώντας στοιχεία από το παρασύστημα.

Αν όλα αυτά αποδειχθούν και η Βουλή εξετάσει με σοβαρότητα τις καταγγελίες και τις καταθέσεις των δικαστικών… τότε πραγματικά ίσως να είναι η μεγαλύτερη πλεκτάνη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους…