Τον χαβά του ο Τόμσεν: Επιμένει σε περικοπή συντάξεων

172

Την πάγια θέση του Ταμείου για διεύρυνση φορολογικής βάσης και για μείωση συντάξεων, επανέλαβε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Τμήματος, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη  Τύπου, που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολύ αισιόδοξος ο στόχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% (το Ταμείο προβλέπει 2,2%), απάντησε: “Μπορεί η Ελλάδα να πετύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους, αλλά απαιτούνται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, που δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι”.

“Οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές. Πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση” παρατήρησε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι αφενός η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι μεγάλη αφετέρου μένει αφορολόγητο το 60% των φορολογούμενων. “Είμαστε απογοητευμένοι που ανεστράφησαν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ήταν λάθος, ελπίζω να διορθωθεί”, τόνισε χαρακτηριστικά.