Ουκρανία: Πέντε νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους

159

Το τετρακινητήριο Antonov An-12, με επταμελές πλήρωμα κι έναν επιβάτη, μετέφερε φορτίο από την Ισπανία προς την Τουρκία. Χάθηκε από τα ραντάρ όταν πλησίαζε το αεροδρόμιο του Λβιβ ) στη δυτική Ουκρανία για ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού.

Ο πύργος ελέγχου σήμανε συναγερμό και σωστικά συνεργεία έσπευσαν να αναζητήσουν το μεταγωγικό, που είχε ξεμείνει από καύσιμα, για να το βρουν τελικά σε απόσταση μόλις ενάμιση χιλιομέτρου από τον διάδρομο, με κατεστραμμένα τα φτερά και το κόκπιτ από την αναγκαστική προσγείωση.

Οι διασώστες ανέσυραν όλους τους επιβαίνοντες, αλλά πέντε εξ’ αυτών υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας / Φωτογραφία: Facebook
Μολονότι το μεταγωγικό δεν έφθασε στο διάδρομο προσγείωσης οι Αρχές του αεροδρομίου ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το Λβιβ. Στη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναγκάζοντας άλλα αεροσκάφη να στραφούν σε κοντινό αεροδρόμιο. Το μεταγωγικό ανήκε στην αεροπορική εταιρία “Ukraine Air Alliance”.