Ανακοινώθηκε ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

176

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που επικαλείται το Reuters.

Η ισλαμιστική ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι ο εκπρόσωπός της Abu al-Hassan al-Muhajir είναι νεκρός, προσθέτοντας ότι ο Ibrahim al-Quraishi ορίστηκε νέος ηγέτης του ISIS.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε χθες στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από την επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κατά του κρησφύγετου του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη Συρία.

Η επιδρομή έγινε το περασμένο Σάββατο και πρόκειται για τη δημοσίευση ενός βίντεο από αέρος σε γκρίζο και μαύρο φόντο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στο βίντεο αυτό διακρίνονται ομάδες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να πλησιάζουν στο κρησφύγετο, ενώ αμερικανικά μαχητικά πραγματοποιούν επίθεση, κατά ενόπλων σε μικρή απόσταση.

Το πιο δραματικό πλάνο καταγράφει μία στήλη μαύρου καπνού να ανυψώνεται από το έδαφος κι αφού οι αμερικανικές βόμβες είχαν ισοπεδώσει του κρησφύγετο του Μπαγκντάντι.