Τζανακόπουλος: «Αιμοβόρικη, μικροαστική, αντιδραστική» η νομιμότητα στα Εξάρχεια

171

Ένας, ομολογουμένως, άτυχος Δημήτρης Τζανακόπουλος κλήθηκε σήμερα με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πάρει το λόγο αμέσως μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την πλήρη άρση των capital controls…

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που ήταν από τους «σκληρούς» του 2015, δηλαδή εκείνους που ζητούσαν τη ρήξη με τους δανειστές και φέρουν τεράστια ευθύνη για τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, κάτι έπρεπε -τώρα- να πει. Και έτσι κατέφυγε στα προσφιλή του Εξάρχεια και την πρόσφατη «επιχείρηση σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ..

Είπε, λοιπόν, ο κος Τζανακόπουλος ότι η επαναφορά της νομιμότητας και της ισονομίας στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας υπακούει σε «αιμοβόρικα, μικροαστικά και αντιδραστικά ένστικτα». Είναι, δηλαδή, η αποκατάσταση της αστικής κανονικότητας, που επιζητεί η πλειονότητα των Ελλήνων και των Αθηναίων, ενάντια στα “πιστεύω” του πρώην υπουργού Επικρατείας.

Δυστυχώς, για τον κο Τζανακόπουλο και τους ομοϊδεάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ, η κομμουνιστική τους ρητορική δεν συγκινεί, πλέον, κανέναν. Ας μέμφεται όσο θέλει τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Το να μας αποκαλεί «αντιδραστικούς» – κατηγορία με την οποία στην ΕΣΣΔ οι «εχθροί του λαού» στέλνονταν στα γκούλαγκ ή το απόσπασμα – είναι μισό βήμα απ´το να μας πει «αντεπαναστάτες».

Μόνος του τα λέει, μόνος του τ´ακούει: Ούτε δεκαπέντε βουλευτές του (εμφυλίως σπαρασσόμενου) ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησαν την ομιλία του.