Χρυσοχοΐδης: 66.641 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

175

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προσκόμισε στη Βουλή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με την αποτύπωση που υπάρχει στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές, ανέρχονταν σε 66.641 άτομα, εκ των οποίων 25.630 κατανεμήθηκαν στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ότι το 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εντοπίστηκαν να εισέρχονται ή να βρίσκονται παράνομα στη χώρα 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών.

«Ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας», διευκρινίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εκτίναξη του αριθμού των αιτήσεων παρατηρείται από το 2016 κι έπειτα, καθώς οι αιτήσεις για παροχή ασύλου αυξήθηκαν στις 51.053 από 13.187 το 2015.