Κεραμέως: Επιταχύνεται η επαγγελματική ισοδυναμία των κολέγιων

158

Σε επιτάχυνση των διαδικασιών για την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια προχωρά το υπουργείο Παιδείας,όπως εξήγγειλε η Νίκη Κεραμέως.

«Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας στον Real Fm.

Η σχετική διάταξη κατατέθηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής προβλέπει τη δημιουργία νέων οργάνων αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας που θα προχωρούν ταχύτερα τις διαδικασίες.

Παράλληλα η διάταξη προβλέπει την εισαγωγή και τρίτων χωρών καθως μέχρι σήμερα αναγνωρίζονταν ως προς τα επαγγελματικά τους δικαιώματα μόνο τα πτυχία κολεγίων που αποτελούσαν παραρτήματα ευρωπαϊκών ΑΕΙ.