Novartis: O Λοβέρδος ζητά την εξαίρεση της Τουλουπάκη

194

Τη στιγμή που εκκρεμεί στη Βουλή η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί να εξαιρεθεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, στην οποία χρεώνει ουσιαστικά μεροληψία, καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης της από την υπόθεση της Novartis.

Η αίτηση κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προσδίδοντας της παράλληλα και τον χαρακτήρα “αναφοράς”, ενώ μαζί κατέθεσε και νέα, άγνωστα, στοιχεία-έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Novartis .

Στους λόγους εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τα έγγραφα που προσκόμισε ο πρώην υπουργός Υγείας αφορούν, μεταξύ των άλλων, ανταλλαγή εγγράφων με την Αμερικανίδα εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, σε σχέση με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη ο οποίος είχε την κωδική ονομασία “Γιάννης Αναστασίου”.