Για τις αλλαγές στην ΕΛΑΣ συζήτησαν Μ. Χρυσοχοΐδης και Κ. Μπογδάνος

202

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 Ο βουλευτής, ο οποίος από την προεκλογική περίοδο έχει προτάξει ως προτεραιότητά του την επαναφορά της ασφάλειας στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό για τα θέματα ασφάλειας. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τόσο για την ανάγκη αστυνόμευσης των πόλεων, όσο και για τις αλλαγές που η κυβέρνηση, ήδη, έχει κάνει, ώστε η ελληνική Αστυνομία να ξαναγίνει αποτελεσματική και να βρεθεί στην υπηρεσία του πολίτη. 

Ειδικότερα, ο κος Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι – όπως ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προεκλογικά- οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στις οργανικές θέσεις τους. Παράλληλα, άμεσα άλλαξε το προεδρικό διάταγμα του 2016, που εμπόδιζε τη στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ. με νέους αστυνομικούς και οι ειδικές ομάδες ενισχύονται. Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες για την πάταξη της εγκληματικότητας, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε όλη τη χώρα. 

Ο υπουργός και ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος συμφώνησαν πως για να μπορεί η Αστυνομία να τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη, πρέπει και το κράτος να είναι σε θέση να καλύψει τις βασικές απαιτήσεις των ένστολων. Στο σημείο αυτό, ο κος Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον κο Μπογδάνο για τις τραγικές ελλείψεις που είχε το Σώμα, κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης, τις οποίες έχουν ξεκινήσει και θα συνεχίσουν να καλύπτουν, προμηθεύοντας στους αστυνομικούς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Τόσο ο κος Μπογδάνος, όσο και ο κος Χρυσοχοΐδης εξέφρασαν την άποψη πως σκοπός δεν είναι να βρίσκεται η Αστυνομία, ανά πάσα ώρα, στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αλλά να μπορεί να επέμβει, οποτεδήποτε χρειασθεί, για την αποφυγή επεισοδίων. 

 

H ανάρτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη