Κεραμέως σε Φίλη για την ΑΣΟΕΕ: Στηρίζετε αυτούς που έκοψαν την πόρτα με αλυσοπρίονο

157

Η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σιωπή όταν το γραφείο της δέχθηκε επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα, με τον κ. Φίλη να απαντά ότι η επίθεση είναι καταδικαστέα, αλλά ότι ήταν «απλά μπογιές που είναι πταίσμα ή πλημμέλημα».

 

«Θα μας βρείτε απέναντι σας στη Βουλή και στα πεζοδρόμια… Εγώ θα ξανάπαω απέναντι στην πολιορκία των φοιτητών που επιχειρείτε και τον κυβερνητικό αυταρχισμό» απάντησε ο πρώην υπουργός Παιδείας στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως 

«Θα είστε υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στο τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου» ανέφερε δε. 

«Στόχος της επιχείρησης ήταν η τρομοκράτηση της νεολαίας και λαού, ας αφήσει τις αντιπολιτευτικές κορώνες η κυβέρνηση» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης. Έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις σήμερα που μπορεί να οδηγήσουν αδιέξοδα». 

«Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει την ατζέντα, απέτυχε 100 μέρες στο προσφυγικό, και τι κάνει η κυβέρνηση; αλλάζει ατζέντα, ο νόμος του χωροφύλακα, νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια με δυσφήμιση, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό αποδεκτό από κανέναν». 

Ο Νίκος Φίλης εγκάλεσε την κυβέρνηση γιατί χαρακτηρίζει κέντρα βίας και ανομίας τα πανεπιστήμια “στα οποία βρήκαν τρία ρόπαλα” με την κ. Κεραμέως να απαντά ότι “δηλαδή για εσάς, κράνη , ρόπαλα, πέτρες,  μάρμαρα , διαρρηκτικά εργαλεία είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν σ΄ ένα πανεπιστήμιο; Με αλυσοπρίονο πήγαν να ανοίξουν την πύλη”.